kinohr plaski5I Plaški je dobio svoj “Film za van” - početak ovoga tjedna obilježen je obiteljskim filmskim programom.

Oba prikazana filma europske produkcije, norveško-švedski “Los Bando” i danski “Nevjerojatna priča o divovskoj kruški”, svoje su premijere imali u službenom dječjem programu ovogodišnjeg Berlinalea, a domaća publika gledala ih je u dječjim selekcijama Pulskog filmskog festivala, Motovun Film Festivala i Brač Film Festivala.

Na filmskim projekcijama u ponedjeljak i utorak tražilo se sjedalo više, pogotovo na animiranoj i sinkroniziranoj “Divovskoj kruški” kada se publika ugodno smjestila po cijelom školskom igralištu, koje je pretvoreno u kino.

 

Oba filma, s naglašenom temom prijateljstva, držala su publiku u napetosti do samoga kraja. “Los Bando” je urnebesna komedija ceste o Grimu i Axelu, koji od svoje osme godine sanjaju o sudjelovanju na rock natjecanju u Norveškoj, a “Nevjerojatna priča o divovskoj kruški” je snimljena prema istoimenoj dječjoj slikovnici i govori o najboljim prijateljima, Prugici i Sebastijanu, koji kreću u morsku avanturu da bi spasili nestalog gradonačelnika. - Knjiga je uistinu čarobna, zabavna i otkvačena i na tom tragu smo "zakuhali" našu viziju filma. Vrijeme je za zabavu, maštanje i anarhiju! - poručili su redatelji tog crtića.

“Film za van” u Plaškom je održan u organizaciji multimedijskog poduzeća RADAR uz potporu Općine Plaški i Hrvatskog audiovizualnog centra.

kinohr plaski4

kinohr plaski1

kinohr plaski2