filmoviFILM ZA VAN stiže na atraktivnu lokaciju uz Osnovnu školu Plaški. 17. i 18. rujna publiku očekuje nezaboravan obiteljski filmski program.

Izravno iz dječjih selekcija Pulskog filmskog festivala i Motovun Film Festivala u Plaški 17. rujna dolazi LOS BANDO, urnebesna komedija ceste o najboljim prijateljima Grimu i Axelu, koji od svoje osme godine sanjaju o sudjelovanju na rock natjecanju u Norveškoj. Los Bando Immortale je njihov bend kojemu nedostaje basist, a Axel, pjevač i gitarist, ne zna pjevati. Kad im prihvate prijavu za sudjelovanjem na natjecanju, hitno treba naći rješenje...

 

filmovi banda
A da najveće avanture dolaze neočekivano, saznajemo od najboljih prijatelja, slona Sebastijana i mačke Prugica, koji žive u mirnom primorskom mjestu Suncogradu. Tamo svi žive sretno dok, iznenada, omiljeni gradonačelnik Đibi ne nestane! Za vrijeme pecanja, Prugica ulovi poruku u boci od Đibija, koji piše da je zaglavio na Tajanstvenom otoku i da ga treba doći spasiti... NEVJEROJATNA PRIČA O DIVOVSKOJ KRUŠKI snimljena je prema istoimenoj dječjoj slikovnici i sinkronizirana na hrvatski jezik. - Knjiga je uistinu čarobna, zabavna i otkvačena i na tom tragu smo "zakuhali" našu viziju filma. Vrijeme je za zabavu, maštanje i anarhiju! - poručili su redatelji ovog crtića, Amalie, Jørgen i Philip, koji se u Plaškom prikazuje 18. rujna.

filmovi kruska

Oba filma, LOS BANDO i NEVJEROJATNA PRIČA O DIVOVSKOJ KRUŠKI, svoje su premijere imali u službenom dječjem programu ovogodišnjeg Berlinalea. Početak projekcija u ponedjeljak, 17. rujna i u utorak, 18. rujna je u 20 sati.

FILM ZA VAN u Plaški donosi RADAR uz potporu Općine Plaški i Hrvatskog audiovizualnog centra. Pratite www.KINO.hr za sve detalje o programu.

THRAILERE za filmove možete pogledati na youtube-u: